Nie musisz być wegetarianinem, aby pokochać tę wspaniałą sałatkę. Zdrowe produkty doskonale się w nim łączą, uzupełniając i podkreślając nawzajem swój smak. Każde niesłodzone tofu wystarczy. Pokrusz go lub pokrój, jak chcesz.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 350 g
- Tofu - 250 g
- marchew - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewkę, tofu i obraną cebulę.
Połącz kapustę morską, tofu, marchewkę i cebulę.
Dodaj zmielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Gotową sałatkę można posypać zieloną cebulą lub sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy