Często robię tę sałatkę na święta. Jest pyszny i świetnie wygląda na stole. Latem warzywa są bardziej soczyste, ale zimą w sklepach można kupić wszystko, czego potrzebujesz. Spróbuj dodać trochę pikantnych przypraw do mięsa podczas smażenia.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sałata - 250 g
- orzechy włoskie - garść
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka opłucz, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż filety do miękkości.
Pokrój pomidory, obrane jajka i cebulę.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.
Połącz smażonego kurczaka, warzywa, jajka i liście sałaty.
Dodaj zmielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy