Ciekawym znaleziskiem dla miłośników kuchni włoskiej jest taka sałatka z kiełbasą i fasolą. Dlaczego włoski? Tak, ponieważ najlepiej nadaje się tutaj pikantne, pikantne peperoni. A także-trochę tradycyjnych przypraw i ziół.
Składniki
- rukola - 2 garści
- fasola (gotowane) – 150 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- kiełbasa - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój kiełbasę i pokrój wiśnie na pół.
Posiekaj cebulę, dodaj rukolę i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
Posyp wszystko ziołami i przyprawami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy