sałatki 22.01.2022

Cezar z czerwoną rybą, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem

15 min
4 porcje
Cezar z czerwoną rybą, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Jakich przepisów Cezara nie spotkałem! Dziś nadszedł czas, aby przygotować popularną sałatkę z czerwonej ryby. Patrząc w przyszłość, powiem, że okazało się jeszcze smaczniejsze niż klasyczna wersja z kurczakiem. Spróbuj, może Ci się też spodoba!

Składniki

do sałatki:
do tankowania:
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sok z cytryny - 2 łyżeczka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • czosnek - 1 ząbek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb w kostkę i smaż na suchej patelni na złoty kolor.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Pokrój czerwoną rybę i pomidory koktajlowe, jak chcesz.

Zmiel parmezan za pomocą specjalnej tarki.

Wymieszaj jajko, olej, musztardę i sok z cytryny, ubij blenderem przez 1,5-2 minuty.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

W szerokiej misce połącz ryby, pomidory, grzanki, liście sałaty, parmezan, sól i mielony pieprz.

Wlej przygotowany dressing i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy