Jakich przepisów Cezara nie spotkałem! Dziś nadszedł czas, aby przygotować popularną sałatkę z czerwonej ryby. Patrząc w przyszłość, powiem, że okazało się jeszcze smaczniejsze niż klasyczna wersja z kurczakiem. Spróbuj, może Ci się też spodoba!
Składniki
do sałatki:
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- parmezan - 50 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- sałata - pół
- chleb - 100 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
do tankowania:
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb w kostkę i smaż na suchej patelni na złoty kolor.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Pokrój czerwoną rybę i pomidory koktajlowe, jak chcesz.
Zmiel parmezan za pomocą specjalnej tarki.
Wymieszaj jajko, olej, musztardę i sok z cytryny, ubij blenderem przez 1,5-2 minuty.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
W szerokiej misce połącz ryby, pomidory, grzanki, liście sałaty, parmezan, sól i mielony pieprz.
Wlej przygotowany dressing i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy