Nie tylko kiełbasa czy kiełbaski są świetne w Olivier, ale także absolutnie każde mięso do smaku. Jest to dobra opcja, jeśli skład produktów jest dla ciebie ważny i po prostu chcesz czegoś bardziej przydatnego. Ponadto z mięsem Olivier od razu staje się bardziej elegancki.
Składniki
- mięso (dowolny) – 400 g
- zielony groszek - 200 g
- ziemniaki - 3-4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- jabłka - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- majonez - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj mięso do miękkości i ostudź.
Podobnie ugotuj i ostudź marchewki, ziemniaki i jajka.
Pokrój wszystkie składniki Oliviera w tę samą kostkę.
Dopraw sałatkę majonezem. W razie potrzeby dodaj zioła i przyprawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy