Świetna codzienna sałatka ze świeżych warzyw i smażonej wołowiny. Jeszcze więcej oryginalności nadają mu małe kostki sera. Zamiast dressingu radzę sobie tylko z sokiem z cytryny, zwłaszcza jeśli smażyliśmy mięso na oleju.
Składniki
- wołowina - 300 g
- bryndza - 150 g
- Mieszanka sałatek - 150 g
- pomidory koktajlowe - 180 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwki - 2 garści
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na kawałki, zwiń w przyprawy i smaż do miękkości.
Pokrój ser w drobną kostkę, cebulę w pióra, a wiśnie w ćwiartki.
Dodaj mieszankę sałatkową i oliwki i wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy