sałatki 14.11.2022

Sałatka grecka z awokado

25 min
4 porcje
Sałatka grecka z awokado
Olga Miltsova, stock.adobe.com
0

Dość łatwa do przygotowania sałatka na każdy dzień, gotowana tak szybko, jak wersja klasyczna. Oprócz zwykłych składników, które są częścią naszej ulubionej sałatki greckiej, dodamy kawałki awokado, aby było jeszcze bardziej satysfakcjonujące i pożywne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wszystkie warzywa i liście sałaty opłucz i osusz. Rozerwij liście sałaty rękami i włóż do salaterki. Pokrój warzywa w drobną kostkę i wyślij do liści. Pokrój cebulę na pół pierścienia i dodaj do sałatki.

Awokado pokrój na dwie części, usuń pestkę, pokrój w kostkę, posyp częścią soku z cytryny i wyślij do warzyw.

Pokrój oliwki i ser i dodaj do sałatki.

Przygotuj sos. Aby to zrobić, wymieszaj oliwę z oliwek, drugą część soku z cytryny, sól do smaku i przyprawy. Dopraw sałatkę, dokładnie wymieszaj. Udekoruj na wierzchu kawałkami awokado i podawaj.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy