Pieczenie łososia z ziemniakami jest trudne - potrzebują zbyt różnych czasów gotowania. Ale sytuacja upraszcza użycie małych młodych ziemniaków. Ponadto istnieje kilka przydatnych sztuczek, które na pewno się przydadzą i które omówię dalej w przepisie.
Składniki
- łosoś - 800 g
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- ziarnista musztarda - 1 łyżeczka
- młode ziemniaki - 600 g
- rozmaryn - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przyspawaj ziemniaki do połowy ugotowane i wykonuj na nich częste równoległe cięcia.
Natrzyj rybę przyprawami i musztardą i skrop sokiem z cytryny, włóż wszystko razem do formy.
Rozłóż rozmaryn i skrop naczynie oliwą z oliwek.
Piecz przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy