przekąski 20.11.2022

Bruschetta z awokado i pomidorami

30 min
3 porcje
Bruschetta z awokado i pomidorami
Vankad, stock.adobe.com
0

Włoską bruschettę do tego przepisu gotuję dość często. Przygotowanie zajmuje minimum czasu, a wszyscy członkowie rodziny lubią takie szybkie i zdrowe śniadanie. Rano, do filiżanki świeżo parzonej kawy-to, czego potrzebujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bagietkę w plastry, natrzyj mieszanką oliwy z oliwek i posiekanego czosnku, piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C na złoty kolor.

Awokado obrać, pokroić na małe kawałki. Pokrój pomidory na plasterki.

Na opiekanych plasterkach bagietki ułożyć plastry awokado i pomidora, skropić sokiem z cytryny i pozostałą oliwą z oliwek, posolić do smaku, doprawić mieszanką ziół prowansalskich.

Udekoruj gotowe bruschetty gałązkami pietruszki i podawaj.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy