przekąski 19.06.2023

pasztet z jajek

15 min
4 porcje
Pasztet z jajek
olepeshkina, stock.adobe.com
0

Obfite danie z dostępnych składników na każdy dzień. Zrób pasztet z jajek, a będziesz miał świetną pastę do kanapek lub krakersów. Czasami przystawka jest używana jako nadzienie do naleśników. W każdym razie jest bardzo smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jajka i pokrój na pół.

Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połóż cebulę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż na złoty kolor.

Dodaj marchewki i kontynuuj gotowanie, aż będą miękkie.

W misce blendera umieść jajka, pieczone warzywa, masło i musztardę.

Dodaj sól, zmielony pieprz i zmiel na gładką masę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy