Obfite danie z dostępnych składników na każdy dzień. Zrób pasztet z jajek, a będziesz miał świetną pastę do kanapek lub krakersów. Czasami przystawka jest używana jako nadzienie do naleśników. W każdym razie jest bardzo smaczny!
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 5 sztuk
- marchew - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- musztarda - 1 art.
- masło - 40 g
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz jajka i pokrój na pół.
Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i drobno posiekaj.
Połóż cebulę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż na złoty kolor.
Dodaj marchewki i kontynuuj gotowanie, aż będą miękkie.
W misce blendera umieść jajka, pieczone warzywa, masło i musztardę.
Dodaj sól, zmielony pieprz i zmiel na gładką masę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy