
Kanapki to niewyczerpana sfera kreatywności, ponieważ tutaj możesz eksperymentować z szeroką gamą składników i kombinacji, zwłaszcza na świątecznym stole. Nie wahaj się pokazać swojej wyobraźni! A dziś proponuję przygotować tę niesamowitą przekąskę z małżami.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
- małże - 160 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jeśli masz mrożone małże, smaż je do miękkości. Lub weź puszki.
Wysusz chleb na suchej patelni.
Zetrzyj miąższ awokado sokiem z cytryny i przyprawami i posmaruj chleb.
Jajka przepiórcze gotować 4-5 minut po ugotowaniu, obrać, pokroić i ułożyć na wierzchu.
Ułóż małże i udekoruj kanapki ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy