przekąski 06.07.2023

pasztet rybny z różowego łososia w domu

20 min
4 porcje
Pasztet rybny z różowego łososia w domu
grinchh, stock.adobe.com
0

Różowy łosoś należy do rodziny łososiowatych. Jego filet przypomina smak łososia, ale jednocześnie jest znacznie mniej tłusty. Przygotuj pasztet rybny z różowego łososia i ciesz się jego wyśmienitym smakiem. Ponadto wzbogacisz swój organizm w przydatne substancje, których w tej rybie jest nadmiar.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z różowego łososia opłucz i pokrój na duże kawałki.

Zagotuj wodę, dodaj liść laurowy, różowy łosoś i gotuj przez 10 minut.

Wyjmij rybę z wody i połóż na talerzu do ostygnięcia.

Obierz pory i drobno posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 3-5 minut.

Umieść filety z różowego łososia i smażone pory w misce blendera.

Dodaj koncentrat pomidorowy, mielony pieprz, sól i zmiel do uzyskania gładkości.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy