
Różowy łosoś należy do rodziny łososiowatych. Jego filet przypomina smak łososia, ale jednocześnie jest znacznie mniej tłusty. Przygotuj pasztet rybny z różowego łososia i ciesz się jego wyśmienitym smakiem. Ponadto wzbogacisz swój organizm w przydatne substancje, których w tej rybie jest nadmiar.
Składniki
- różowy łosoś (filet) – 1 kg
- por - 150 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- Olej roślinny - 30 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 3 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z różowego łososia opłucz i pokrój na duże kawałki.
Zagotuj wodę, dodaj liść laurowy, różowy łosoś i gotuj przez 10 minut.
Wyjmij rybę z wody i połóż na talerzu do ostygnięcia.
Obierz pory i drobno posiekaj.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 3-5 minut.
Umieść filety z różowego łososia i smażone pory w misce blendera.
Dodaj koncentrat pomidorowy, mielony pieprz, sól i zmiel do uzyskania gładkości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy