
Świetna przekąska na obfite śniadanie lub przekąskę. Kanapka klubowa jest przygotowywana z dużą ilością nadzienia. Tradycyjnie istnieje kilka rodzajów produktów mięsnych, wiele warzyw i ziół. Gotowa kanapka jest cięta na dwie części i mocowana szpikulcem.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- boczek - 100 g
- ser - 150 g
- szynka - 150 g
- pomidory - 2 kawałki
- sałata - 2 listek
- masło - 30 g
- majonez - 2 art.
- musztarda - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- biały chleb - 6 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na grube talerze.
Pieprz, sól i smaż na maśle na złoty kolor z obu stron.
Chleb zrumienić na suchej patelni.
Pokrój pomidory, ser, szynkę i boczek.
Połóż boczek na rozgrzanej patelni i lekko podsmaż.
Wymieszaj majonez i musztardę.
Posmaruj chleb powstałą mieszanką.
Rozłóż ser i szynkę, przykryj drugą kromką chleba.
Dodaj sałatę, pomidory i ponownie kromkę chleba.
Ułóż boczek, pierś z kurczaka i przykryj chlebem.
Pokrój kanapkę klubową na dwa trójkątne kawałki, ułóż jeden na drugim i przebij długim szpikulcem.