przekąski 19.06.2023

club sandwich

25 min
3 porcje
Kanapka klubowa
chandlervid85, stock.adobe.com
0

Świetna przekąska na obfite śniadanie lub przekąskę. Kanapka klubowa jest przygotowywana z dużą ilością nadzienia. Tradycyjnie istnieje kilka rodzajów produktów mięsnych, wiele warzyw i ziół. Gotowa kanapka jest cięta na dwie części i mocowana szpikulcem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka na grube talerze.

Pieprz, sól i smaż na maśle na złoty kolor z obu stron.

Chleb zrumienić na suchej patelni.

Pokrój pomidory, ser, szynkę i boczek.

Połóż boczek na rozgrzanej patelni i lekko podsmaż.

Wymieszaj majonez i musztardę.

Posmaruj chleb powstałą mieszanką.

Rozłóż ser i szynkę, przykryj drugą kromką chleba.

Dodaj sałatę, pomidory i ponownie kromkę chleba.

Ułóż boczek, pierś z kurczaka i przykryj chlebem.

Pokrój kanapkę klubową na dwa trójkątne kawałki, ułóż jeden na drugim i przebij długim szpikulcem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy