przekąski 22.01.2022

Roladki warzywne z ziołami

40 min
4 porcje
Roladki warzywne z ziołami
happy_lark, stock.adobe.com
0

Takie bułki warzywne z posiekanymi ziołami z pewnością nie pozostaną bez uwagi nawet na bogatym stole. Oprócz tego, że są piękne, są również przydatne. I niskokaloryczne, jeśli używasz niezbyt tłustego sera śmietankowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj do niej umyty ryż i gotuj do miękkości.

Wymieszaj ocet, cukier i sól, dopraw ryż i pozostaw do ostygnięcia.

Przekrój nori na pół. Połóż warstwę ryżu na każdej połowie i posyp posiekanym koperkiem.

Delikatnie dociśnij i odwróć nori ryżem w dół. Pokrój warzywa w kostkę i ułóż na wierzchu.

Dodaj marynowany imbir i ser śmietankowy do nadzienia.

Zwiń rolki za pomocą maty i pokrój wilgotnym nożem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy