
Co ciekawe, klasyczny francuski julienne stał się również popularny w wielu innych krajach na całym świecie, gdzie przyjął nowe formy i odmiany. Na przykład bardzo oryginalną odmianą tego tematu jest julienne z rybą, którą nauczę cię dziś gotować.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser i wymieszaj z bułką tartą.
Pokrój rybę na kawałki.
Drobno posiekaj grzyby i cebulę.
Podsmaż cebulę na mieszance dwóch olejów, dodaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Na suchej patelni usmaż mąkę na złoty kolor. Wlej mleko i śmietanę i wymieszaj.
Włóż tam rybę i gotuj przez 2-3 minuty.
Dodaj grzyby i przyprawy, wymieszaj i gotuj jeszcze 2 minuty.
Włóż do kokilek, posyp julienne serem i wyślij na 10 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy