przekąski 03.07.2023

rybny julienne

45 min
2 porcje
Rybny julienne
SHARKY PHOTOGRAPHY, stock.adobe.com
0

Co ciekawe, klasyczny francuski julienne stał się również popularny w wielu innych krajach na całym świecie, gdzie przyjął nowe formy i odmiany. Na przykład bardzo oryginalną odmianą tego tematu jest julienne z rybą, którą nauczę cię dziś gotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ser i wymieszaj z bułką tartą.

Pokrój rybę na kawałki.

Drobno posiekaj grzyby i cebulę.

Podsmaż cebulę na mieszance dwóch olejów, dodaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje.

Na suchej patelni usmaż mąkę na złoty kolor. Wlej mleko i śmietanę i wymieszaj.

Włóż tam rybę i gotuj przez 2-3 minuty.

Dodaj grzyby i przyprawy, wymieszaj i gotuj jeszcze 2 minuty.

Włóż do kokilek, posyp julienne serem i wyślij na 10 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy