
Panierowane krewetki to bardzo ciekawa i smaczna przekąska do piwa. Ale jest kilka ważnych niuansów, które należy wziąć pod uwagę, aby gęsta, tłusta panierka nie zagłuszyła smaku głównego składnika.
Składniki
- krewetki (obrane) – 600 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- woda mineralna - 40 ml
- mąka - 6 art.
- bułka tarta - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z gazowaną wodą mineralną i przyprawami. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Zanurz krewetki w cieście i pozwól im trochę spłynąć.
Posiekaj bułkę tartą tak drobno, jak to możliwe i zwiń w nią krewetki.
Smaż krewetki w głębokim tłuszczu przez 2 minuty, aż będą złote.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy