Bardzo oryginalny przepis zebrał wszystko, co najlepsze od razu. Są udka z kurczaka, soczyste pomarańcze i słodka pachnąca Dynia. Danie jest nie tylko smaczne i satysfakcjonujące, ale także bardzo piękne nawet na świąteczną ucztę.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- Dynia - 500 g
- pomarańcza - 2 kawałki
- tymianek - 1 gałązka
- sos sojowy - 3 art.
- miód - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- musztarda - 1 art.
- skórka pomarańczowa - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj miód, sos sojowy, sok z cytryny, przyprawy, musztardę i odrobinę skórki.
Natrzyj marynatę na udka kurczaka i pozostaw na 30-40 minut.
Pokrój dynię i pomarańcze na średnie kawałki, skrop olejem i dopraw.
Włóż wszystko do formy, posyp posiekanym tymiankiem i włóż do piekarnika na 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy