pieczenie 14.02.2022

placki z dyni i płatków owsianych

40 min
4 porcje
Placki z dyni i płatków owsianych
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Pyszne, jasne i zdrowe! Przygotuj takie naleśniki na śniadanie lub podawaj na lunch z ulubionym sosem. Jeśli podążasz za figurą, po prostu uzupełnij danie lekką sałatką warzywną, a zdrowa przekąska jest gotowa. Gotowy puree z dyni pomoże zaoszczędzić czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, pokrój w kostkę i umieść w małym rondlu.

Dodaj wodę, cukier i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Zmiel blenderem lub rozgnieć tłuczkiem do stanu puree.

Lekko ubij jajka, śmietanę i sól.

Dodaj płatki owsiane i puree z dyni. Wymieszaj i odłóż na bok na 15 minut.

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy