jarmuż z żurawiną na zimę

25 min
4 porcje
Kapusta z żurawiną na zimę
Natalya, stock.adobe.com
0

Aby kapusta była podwójnie smaczniejsza, polecam dodać do niej coś kwaśnego. Na przykład żurawina o wyrazistym, ale dyskretnym smaku jagodowym jest idealna. Mówię Ci, jak prawidłowo przygotować taki przedmiot.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki. Posortuj żurawinę.

Wymieszaj kapustę i marchewkę z cukrem, solą, nasionami kopru włoskiego i innymi przyprawami do smaku. Rozgnieć rękami.

Włóż liście laurowe do wysterylizowanych słoików.

Ułóż kapustę warstwami, naprzemiennie z żurawiną i lavrushką.

Ubij kapustę i pozostaw pod uciskiem w ciepłym miejscu, aż pojawi się piana.

Każdego dnia przebijaj go do dna drewnianym szpikulcem.

Po 5-7 dniach wyślij kapustę do przechowywania w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy