Aby kapusta była podwójnie smaczniejsza, polecam dodać do niej coś kwaśnego. Na przykład żurawina o wyrazistym, ale dyskretnym smaku jagodowym jest idealna. Mówię Ci, jak prawidłowo przygotować taki przedmiot.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki. Posortuj żurawinę.
Wymieszaj kapustę i marchewkę z cukrem, solą, nasionami kopru włoskiego i innymi przyprawami do smaku. Rozgnieć rękami.
Włóż liście laurowe do wysterylizowanych słoików.
Ułóż kapustę warstwami, naprzemiennie z żurawiną i lavrushką.
Ubij kapustę i pozostaw pod uciskiem w ciepłym miejscu, aż pojawi się piana.
Każdego dnia przebijaj go do dna drewnianym szpikulcem.
Po 5-7 dniach wyślij kapustę do przechowywania w chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy