kawior z bakłażana z majonezem na zimę

45 min
2 porcje
Kawior z bakłażana z majonezem na zimę
lisa870, stock.adobe.com
0

Majonez nadaje klasycznemu kawiorowi z bakłażana dodatkową miękkość, delikatność i smak, a także pomaga zachować potrawę przez zimę. Kawior ten można podawać na chlebie, jako nadzienie do kanapek lub do sałatek.

Składniki

  • bakłażany - 4 kawałki
  • cebula - 2 kawałki
  • majonez - 1 art.
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 120 ml
  • ocet - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażany i drobno posiekać. Drobno posiekaj cebulę.

Smaż wszystko na oleju, aż się zarumieni i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj majonez, ocet i przyprawy.

Włóż kawior do sterylnych słoików, sterylizuj je przez kolejne 10 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy