Podstawową zasadą diety ketonowej jest minimalna ilość węglowodanów w diecie. Twaróg nie podlega ograniczeniom, a jeśli zastąpisz mąkę pszenną siemieniem lnianym, możesz przygotować bardzo smaczne serniki ketonowe. Zamiast cukru używa się stewii.
Składniki
- twaróg - 400 g
- żółtka - 2 kawałki
- mąka lniana - 8 art.
- olej kokosowy - 2 art.
- stewia - do smaku
- wanilina - na czubku noża
- sól - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Dodaj stewię, połowę mąki lnianej, żółtka, wanilinę, sól i wymieszaj.
Uformuj grubą kiełbasę i pokrój na małe kawałki.
Nadaj każdemu kształt okrągłego sernika i zwiń pozostałą mąkę.
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy