desery 17.08.2022

śmietana z ciastami miodowymi

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana z ciastami miodowymi
Elena, stock.adobe.com
0

Kwaśna śmietana z ciastami miodowymi przyciąga delikatną równowagą smaków. Jest zarówno słodycz, jak i lekka kwaskowatość – bardzo harmonijnie i wcale nie MDLE. W razie potrzeby udekoruj ciasto tą samą śmietaną lub gęstszym sernikiem śmietankowym.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij osobno żółtka i białka, aż będą puszyste.

Dodaj miód do żółtek i cukier do białek i ponownie ubij.

Ostrożnie połącz obie masy, dodaj przesianą mąkę z sodą i wymieszaj.

Piecz ciasto w piekarniku przez około pół godziny w temperaturze 180 stopni, ostudź i pokrój.

Ubij śmietanę i cukier puder do puszystości i dodaj sok z cytryny.

Posmaruj ciasta, Zbierz śmietanę miodową, udekoruj do smaku i wyślij do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy