Jeśli lubisz czekoladowo-orzechowe słodycze, ten deser PP z pewnością przypadnie Ci do gustu. Mus jest bardzo delikatny, przewiewny, smaczny i stosunkowo niskokaloryczny jak na swój skład. I przygotowanie jest proste!
Składniki
- ryazhenka - 400 ml
- banany - 1 rzecz
- żelatyna - 10 g
- woda - 70 ml
- orzechy laskowe - 50 ml
- kakao - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij żelatynę wodą zgodnie z instrukcją i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej na małym ogniu, aż się rozpuści.
Zmiel banana z sfermentowanym chlebem w blenderze i ostrożnie wlej żelatynę.
Podziel masę na trzy części i dodaj do jednej kakao, a do drugiej zmielone orzechy laskowe.
Wymieszaj i polej mus warstwami. Po każdej warstwie wyślij formy na kilka minut do zamrażarki, aby lekko się związały i zalej następną.
Niech mus ostatecznie stwardnieje w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy