desery 15.02.2022

mus czekoladowy łuszczący się

25 min
2 porcje
Mus czekoladowy warstwowy
Marcus Z-pics, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz czekoladowo-orzechowe słodycze, ten deser PP z pewnością przypadnie Ci do gustu. Mus jest bardzo delikatny, przewiewny, smaczny i stosunkowo niskokaloryczny jak na swój skład. I przygotowanie jest proste!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij żelatynę wodą zgodnie z instrukcją i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej na małym ogniu, aż się rozpuści.

Zmiel banana z sfermentowanym chlebem w blenderze i ostrożnie wlej żelatynę.

Podziel masę na trzy części i dodaj do jednej kakao, a do drugiej zmielone orzechy laskowe.

Wymieszaj i polej mus warstwami. Po każdej warstwie wyślij formy na kilka minut do zamrażarki, aby lekko się związały i zalej następną.

Niech mus ostatecznie stwardnieje w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy