Wypróbuj ten przepis, a na pewno będziesz się do niego często odwoływać. Chude ciasto miodowe przygotowuje się na wodzie i oleju roślinnym, a do kremu używa się kremu kokosowego. Bardzo prosty i wygodny sposób na przygotowanie przepysznego deseru.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj cukier i miód, rozpuść w łaźni wodnej.
Dodaj sodę, wymieszaj i podgrzewaj przez 2-3 minuty.
Wyjmij miskę z kąpieli wodnej, dodaj wanilinę, masło, mąkę i ciepłą wodę. Zagnieść miękkie ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić na 30 minut.
Podziel ciasto na 6 identycznych kawałków, rozwałkuj ciasta i piecz kolejno w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ciasta szybko się upieczą, więc nie oddalaj się od piekarnika.
Usmaż jedno ciasto bardziej niż pozostałe, a następnie pokrusz wałkiem do ciasta. To będzie okruchy do dekoracji ciasta.
Krem kokosowy ubij z cukrem pudrem, aż osiągną stabilne szczyty.
Złóż chude ciasto miodowe, obficie smarując ciasta kremem.
Posmaruj wierzch resztą śmietany, posyp przygotowaną kruszonką i wstaw do lodówki na kilka godzin.