Kwaśna śmietana jest niesamowicie połączona z każdą jagodą. Słodkie ciasta, kwaśny krem i dojrzałe maliny - jak się tu oprzeć? Takie ciasto wygląda przyzwoicie na świątecznym stole, zwłaszcza jeśli ozdobisz je lukrem i posypką.
Składniki
do ciast:
- jaja kurze - 3 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- masło - 70 g
- kakao - 3 łyżeczka
- cukier - 1 szkło
- śmietana - 200 ml
- mąka - 1.5 szklanki
do kremu:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem na pianę, dodaj stopione masło, a następnie śmietanę.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Oddziel połowę ciasta i dodaj do niego kakao.
Losowo wlej obie masy do wyłożonej pergaminem miski wolnowaru.
Gotuj godzinę w trybie "Pieczenia".
Gdy biszkopt ostygnie, pokrój ciasta.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, aż będzie puszysta.
Posmaruj ciasta kremem, losowo układając maliny.
Wyślij ciasto na kilka godzin do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy