Kuchnia to miejsce do eksperymentów kulinarnych. Jeśli lubisz ryby w puszkach, śledź na zimę w słoikach-na pewno ci się spodoba. Taka sałatka nadaje się na każdą okazję i stanie się ozdobą stołu na każde wakacje.
Składniki
- śledź - 2 kawałki
- Olej roślinny - 200 ml
- Mieszanka groszku pieprzowego - 10 sztuk
- sól - 1 CZ. l
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj słoiki, nie trzeba ich sterylizować.
Pokrój rybę na kawałki, niezbyt duże.
Połóż przyprawy na dnie słoika, a następnie włóż rybę, sól, dodaj cukier, olej roślinny. Przykryj i włóż do zimnego piekarnika.
Włącz piekarnik na 180C i pozwól słoikom stać tam, aż pojawią się bąbelki w oleju. Następnie zmniejsz temperaturę do 100 ° C. w tej temperaturze ryba marnieje w piekarniku przez 6 godzin.
Teraz wyjmij słoiki i zwiń. Przechowywać w chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy