śledzie na zimę w słoikach

50 min
4 porcje
Śledź na zimę w słoikach
0

Kuchnia to miejsce do eksperymentów kulinarnych. Jeśli lubisz ryby w puszkach, śledź na zimę w słoikach-na pewno ci się spodoba. Taka sałatka nadaje się na każdą okazję i stanie się ozdobą stołu na każde wakacje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj słoiki, nie trzeba ich sterylizować.

Pokrój rybę na kawałki, niezbyt duże.

Połóż przyprawy na dnie słoika, a następnie włóż rybę, sól, dodaj cukier, olej roślinny. Przykryj i włóż do zimnego piekarnika.

Włącz piekarnik na 180C i pozwól słoikom stać tam, aż pojawią się bąbelki w oleju. Następnie zmniejsz temperaturę do 100 ° C. w tej temperaturze ryba marnieje w piekarniku przez 6 godzin.

Teraz wyjmij słoiki i zwiń. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy