dżem żurawinowy bez gotowania

15 min
8 porcji
Dżem żurawinowy bez gotowania
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

To nie tylko zbiór na zimę, to cenny zapas witamin, który poprawi nastrój, wzmocni układ odpornościowy i da bukiet wspomnień z lata. Dżem żurawinowy bez gotowania należy przechowywać w lodówce, w przeciwnym razie szybko się zepsuje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żurawinę opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku. Odwróć kilka razy, aby jagody idealnie wyschły.

Przenieś żurawinę do czystej, suchej miski, posyp cukrem i lekko zetrzyj tłuczkiem. Pozostaw obrabiany przedmiot w temperaturze pokojowej na 2 godziny.

Włóż surowy dżem do czystych, suchych słoików, posyp warstwą cukru i szczelnie zamknij pokrywkami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy