adżika buraczana na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Adżika buraczana na zimę
0

Teraz trudno nawet nazwać, który adjika będzie poprawnie nazywany klasycznym. Każdy region ma swoje własne cechy, które rozwinęły się historycznie. Ogólnie rzecz biorąc, burak Adjika jest naturalną kontynuacją takiej różnorodności, a nie jakąś niesamowitą ciekawostką.

Składniki

  • Burak - 1 kg
  • pomidory - 1 kg
  • papryka - 500 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • cukier - 4 art.
  • sól - 2 art.
  • ocet - 90 ml
  • Olej roślinny - 5 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa i przepuść przez maszynkę do mięsa z czosnkiem.

Doprowadzić do wrzenia. Dodaj cukier, sól, olej i przyprawy do smaku.

Gotuj Adjikę przez godzinę na małym ogniu.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy