przyprawa do pietruszki na zimę

30 min
6 porcji
Przyprawa z pietruszki na zimę
natashamam35, stock.adobe.com
0

Ta metoda zbioru zieleni na zimę jest prosta i wygodna: kilka prostych manipulacji, minimum składników i czasu - a świeża pachnąca pietruszka jest gotowa do użycia zimą. Idealny do dodawania do dowolnych kulinarnych arcydzieł.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pietruszkę opłucz i osusz ręcznikami papierowymi. Posiekaj warzywa w wygodny sposób: drobno posiekaj lub posiekaj blenderem.

Przenieś warzywa do głębokiego pojemnika, dodaj sól, rozgnieć rękami, aż kryształy soli się rozpuszczą.

Napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki mieszanką pietruszki i soli, mocno ubij, zamknij pokrywkami.

Gotową przyprawę z pietruszki przechowuj w lodówce przed użyciem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy