sosy 30.05.2023

sos z suszonych grzybów

20 min
4 porcje
Sos z suszonych grzybów
0

Do robienia sosów suszone grzyby nadają się nie gorzej niż świeże. A czasem nawet lepiej, ponieważ jest to rodzaj skoncentrowanego produktu, a smak z aromatem jest jeszcze bogatszy. Ten sos jest dobry do mięsa, makaronu, ziemniaków i innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz grzyby przez noc, a następnie opłucz i przyspawaj do miękkości.

Posiekaj je drobno lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Podsmaż mąkę na maśle.

Wlej śmietanę, ciągle mieszając i zagotuj.

Dodaj grzyby i przyprawy i gotuj sos przez 5 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy