Połączenie bakłażana i sosu pomidorowego jest idealne w każdej formie. W tym w formie zbioru na zimę. Dzisiaj powiem Ci, jak najlepiej przygotować naprawdę smaczną przekąskę, która zachwyci cię przez cały zimny sezon.
Składniki
- bakłażany - 800 g
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ocet - 2 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- sos pomidorowy - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w kostkę i smaż na oleju, aż się zarumieni.
Posiekaj cebulę i marchewkę. Smaż też trochę.
Zagotuj sos pomidorowy, dodaj sól, cukier i przyprawy do smaku.
Włóż do niego warzywa i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.
5 minut przed końcem wlej ocet.
Wrzuć bakłażana do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy