bakłażan w sosie pomidorowym na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bakłażany w sosie pomidorowym na zimę
Andrei, stock.adobe.com
0

Połączenie bakłażana i sosu pomidorowego jest idealne w każdej formie. W tym w formie zbioru na zimę. Dzisiaj powiem Ci, jak najlepiej przygotować naprawdę smaczną przekąskę, która zachwyci cię przez cały zimny sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę i smaż na oleju, aż się zarumieni.

Posiekaj cebulę i marchewkę. Smaż też trochę.

Zagotuj sos pomidorowy, dodaj sól, cukier i przyprawy do smaku.

Włóż do niego warzywa i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

5 minut przed końcem wlej ocet.

Wrzuć bakłażana do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy