kompot z jeżyn, truskawek i jagód na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z jeżyn, truskawek i jagód na zimę
puzurin, stock.adobe.com
0

Istnieją dwie główne opcje gotowania z mieszanki różnych jagód na zimę. Możesz ugotować dżem lub zwinąć kompot w słoiki. Tym razem proponuję zatrzymać się na drugim rozwiązaniu i powiedzieć, jak to zrobić poprawnie. Weźmy na przykład truskawki, jeżyny i jagody.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jagody, włóż do słoików i przykryj cukrem.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 minut.

Odcedź syrop, ponownie zagotuj i dodaj kwas cytrynowy.

Wlej do słoików i zwiń kompot jagodowy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy