Masz trochę wolnego czasu? Dlaczego nie ugotować pysznych naleśników! Jestem pewien, że twoje gospodarstwo domowe będzie zadowolone z tej decyzji. Naleśniki można podawać z dżemem, świeżymi jagodami, miodem, bitą śmietaną lub polewą czekoladową.
Składniki
- mąka - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 3 art.
- mleko (pogrubiony) – 1 szkło
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.
Dodaj wanilinę, mleko i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na rozgrzanej patelni z masłem ułóż małą wyspę ciasta.
Smaż przez 3-4 minuty, a następnie delikatnie odwróć na drugą stronę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 minuty. Powtórz kroki z resztą ciasta.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy