W ramach eksperymentów łączących tradycje Gruzińskie i europejskie proponuję ugotować takie zamknięte chaczapuri z kurczakiem i mozzarellą. Podawaj je ze świeżymi warzywami, ulubionymi ziołami i domowym winem do smaku.
Składniki
do testu:
do nadzienia:
- filet z kurczaka - 200 g
- Mozzarella - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- śmietana - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj suche składniki ciasta, dodaj kefir i zagniataj masę.
Dodaj stopione masło i ponownie wymieszaj.
Drobno posiekaj kurczaka i paprykę i smaż do połowy. Wymieszaj ze śmietaną i startą mozzarellą.
Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować na warstwy i ułożyć nadzienie.
Zwinąć wszystko w woreczki, ponownie rozwałkować i usmażyć chaczapuri na natłuszczonej patelni pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy