Pizza wcale nie musi być mięsem. Nadzienie warzywne nie jest gorsze, a jednocześnie pozwala urozmaicić zwykłą codzienną dietę. Taka pizza jest bardzo łatwa do ugotowania w piekarniku lub na patelni, a następnie opowiem więcej o drugiej opcji.
Składniki
- woda - 3 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mąka - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- sos pomidorowy - 3 art.
- oliwki - 1 garść
- Mozzarella - 70 g
- papryka - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 0.5 sztuk
- Grzyby - 50 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wodę, olej, przyprawy i mąkę, aż się połączą i rozłóż ciasto na patelni.
Posmaruj sosem pomidorowym i posyp przyprawami.
Dowolnie pokrój wszystkie warzywa i ułóż na wierzchu, a na nich ułóż mozzarellę.
Gotuj pizzę na patelni pod przykryciem przez 12-15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy