pieczenie 31.03.2022

Pizza warzywna na patelni

20 min
4 porcje
Pizza warzywna na patelni
Carey, stock.adobe.com
0

Pizza wcale nie musi być mięsem. Nadzienie warzywne nie jest gorsze, a jednocześnie pozwala urozmaicić zwykłą codzienną dietę. Taka pizza jest bardzo łatwa do ugotowania w piekarniku lub na patelni, a następnie opowiem więcej o drugiej opcji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę, olej, przyprawy i mąkę, aż się połączą i rozłóż ciasto na patelni.

Posmaruj sosem pomidorowym i posyp przyprawami.

Dowolnie pokrój wszystkie warzywa i ułóż na wierzchu, a na nich ułóż mozzarellę.

Gotuj pizzę na patelni pod przykryciem przez 12-15 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy