Bardzo prosta, ale bardzo interesująca i niezwykła wersja babeczek-babeczki na mące kukurydzianej zamiast zwykłej pszenicy. Mówię Ci, jak je odpowiednio przygotować i jakich proporcji składników będziesz potrzebować!
Składniki
- twaróg - 200 g
- cukier - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- masło - 50 g
- kefir - 5 art.
- mąka kukurydziana - 150 g
- mąka - 40 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg z jajkami, aż będzie gładki. Dodaj zmiękczone masło i kefir i ponownie wymieszaj.
Wymieszaj wszystkie suche składniki i stopniowo wprowadzaj do ciasta.
Włóż do kokilek i piecz babeczki przez około 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy