pieczenie 17.03.2022

pączki Kokosowe

50 min
5 porcji
Pączki Kokosowe
Dina, stock.adobe.com
0

Masz dość klasycznych przepisów? Spróbuj czegoś nowego! Miłośnikom kokosa oferuję tę opcję. Jeśli nie ma musu jabłkowego, zwiększ ilość mleka kokosowego. Możesz użyć dowolnej mąki: ryżu, pszenicy lub migdałów.

Składniki

do testu:
do glazury i posypania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mąkę, skrobię, proszek do pieczenia, cukier i sól.

Osobno wymieszaj mleko kokosowe, mus jabłkowy i lekko ubite jajko.

Połącz oba półfabrykaty i zagnieść miękkie ciasto.

Rozwałkuj ciasto o grubości 3-4 centymetrów. Za pomocą szklanek wyciśnij pączki.

Smaż pączki na rozgrzanym oleju do miękkości i połóż na ręczniku papierowym.

Wymieszaj wodę i cukier, gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.

Dodaj sok z cytryny, wymieszaj i wyjmij z pieca.

Za pomocą silikonowego pędzla nałóż lukier cukrowy na pączki. Posyp grubo wiórkami kokosowymi na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy