Radzę zachować ten przepis dla siebie, ponieważ na pewno ci się spodoba. Ponadto taki sos można podawać nie tylko z ryżem. Nie mniej smacznie uzupełnia tłuczone ziemniaki i makaron. Spróbuj i przekonaj się sam!
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- śmietana - 50 g
- Pasta pomidorowa - 3 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- Curry - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 CZ. l.
- sól - 0,5 łyżeczka
- bulion mięsny - 400 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i posiekaj.
Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.
Dodaj jabłka, przyprawy i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Połącz bulion, koncentrat pomidorowy, śmietanę i sól.
Wlej obrabiany przedmiot do smażonej patelni i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy