sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem "Biedronka"

35 min
4 porcje
Śledź pod futrem
Liudmila, stock.adobe.com
0

Pięknie zaprojektowane potrawy zawsze cieszą się dużym powodzeniem na stole. Dzielę się przepisem na śledzie pod futrem "Biedronka" - ta wesoła sałatka jest chętnie spożywana przez dorosłych i dzieci. Z nim nawet zwykła kolacja zamienia się w ucztę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć, posortować z kości i drobno posiekać.

Zetrzyj warzywa i jajka, posiekaj cebulę nożem.

Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na dnie przygotowanego talerza. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Na wierzch dodaj marchewki, jajka i buraki zmieszane z majonezem.

Spłaszcz sałatkę widelcem, nadając jej kształt biedronki. Połóż czarne kropki i głowę z oliwek. Pomaluj Oczy majonezem i udekoruj wszystko zielenią. Włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy