Pięknie zaprojektowane potrawy zawsze cieszą się dużym powodzeniem na stole. Dzielę się przepisem na śledzie pod futrem "Biedronka" - ta wesoła sałatka jest chętnie spożywana przez dorosłych i dzieci. Z nim nawet zwykła kolacja zamienia się w ucztę!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć, posortować z kości i drobno posiekać.
Zetrzyj warzywa i jajka, posiekaj cebulę nożem.
Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na dnie przygotowanego talerza. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Na wierzch dodaj marchewki, jajka i buraki zmieszane z majonezem.
Spłaszcz sałatkę widelcem, nadając jej kształt biedronki. Połóż czarne kropki i głowę z oliwek. Pomaluj Oczy majonezem i udekoruj wszystko zielenią. Włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy