lecho z papryki i pomidorów bez octu na zimę

49 min
12 porcji
Lecho z papryki i pomidorów bez octu na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Szukasz sprawdzonego przepisu na przekąskę warzywną na zimę? Spróbuj zrobić lecho z papryką i pomidorami bez octu! Nie martw się, przedmiot obrabiany jest doskonale przechowywany w chłodnym pomieszczeniu. Najważniejsze jest umieszczenie go w miejscach, w których nie pada światło słoneczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Przygotuj paprykę, obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.

Wlej sok pomidorowy do rondla, dodaj mieszankę papryki, cukier, olej i gotuj przez 20 minut.

Dodaj paprykę, posiekany czosnek, sól i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.

Włóż lecho do wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy