Szukasz sprawdzonego przepisu na przekąskę warzywną na zimę? Spróbuj zrobić lecho z papryką i pomidorami bez octu! Nie martw się, przedmiot obrabiany jest doskonale przechowywany w chłodnym pomieszczeniu. Najważniejsze jest umieszczenie go w miejscach, w których nie pada światło słoneczne.
Składniki
- pomidory - 3 kg
- papryka - 1,5 kg
- czosnek - 40 g
- Olej roślinny - 200 ml
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- cukier - 3 art.
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.
Przygotuj paprykę, obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.
Wlej sok pomidorowy do rondla, dodaj mieszankę papryki, cukier, olej i gotuj przez 20 minut.
Dodaj paprykę, posiekany czosnek, sól i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.
Włóż lecho do wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy