Doskonała przekąska na świąteczny stół. Bułki z cukinii są przygotowywane po prostu. Nie trzeba ich smażyć i moczyć w słonej wodzie jak bakłażany. Lepiej jest używać młodych warzyw. Mają cienką skórkę, brak nasion i bardzo delikatny miąższ.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię i marchewkę pokrój w cienkie plasterki. Aby to zrobić, polecam użyć obieraczki do warzyw.
Połóż kawałek marchewki na plasterku cukinii i zwiń bułkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.
Włóż koperek i bułki do słoików.
Zagotuj wodę, dodaj czarny pieprz, cukier i sól. Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików.
Sterylizuj przez 15 minut, dodaj ocet i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy