bułki z cukinii na zimę

35 min
5 porcji
Bułki z cukinii na zimę
Władysław Terlukiewicz, stock.adobe.com
0

Doskonała przekąska na świąteczny stół. Bułki z cukinii są przygotowywane po prostu. Nie trzeba ich smażyć i moczyć w słonej wodzie jak bakłażany. Lepiej jest używać młodych warzyw. Mają cienką skórkę, brak nasion i bardzo delikatny miąższ.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię i marchewkę pokrój w cienkie plasterki. Aby to zrobić, polecam użyć obieraczki do warzyw.

Połóż kawałek marchewki na plasterku cukinii i zwiń bułkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.

Włóż koperek i bułki do słoików.

Zagotuj wodę, dodaj czarny pieprz, cukier i sól. Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików.

Sterylizuj przez 15 minut, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy