adjika z derenia na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Adjika z derenia na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Dereń to prawdziwe znalezisko dla miłośników zimowych półfabrykatów. Nadaje się nie tylko do dżemów i kompotów, ale także do szerokiej gamy przekąsek. Na przykład mówię Ci, jak zrobić piękną adżikę z derenia na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w plasterki, dodaj dereń i zalej wodą, aby wszystko przykryła.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Wrzuć do durszlaka.

Zmiel Dereń z jabłkami przez sito. Dodaj posiekane zioła, czosnek, chili i wszystkie przyprawy.

Gotuj Adjikę przez 15 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy