marynowane pieczarki polne na zimę

45 min
4 porcje
Marynowane pieczarki polne na zimę
Agnes, stock.adobe.com
0

Wszelkie grzyby można doskonale marynować na zimę, a pieczarki polowe nie są wyjątkiem. Bardzo radzę zaopatrzyć się w kilka słoików w szczycie sezonu - a przed zimą będą miały czas na zaparzenie i pełne ugotowanie. Godna Dekoracja nawet na świąteczny stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz pieczarki polowe i gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Zagotuj wodę z cukrem i solą. Dodaj olej i ocet, włóż grzyby i gotuj przez 3 minuty.

Włóż przyprawy i czosnek do sterylnych słoików. Wlać grzyby marynatą i zwinąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy