namoczone jabłka na zimę z cukrem bez sterylizacji

20 min
8 porcji
Namoczone jabłka na zimę z cukrem bez sterylizacji
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Ta metoda konserwowania była używana w dawnych czasach, ale w dzisiejszych czasach nie straciła na znaczeniu. Istnieje wiele przepisów na ten temat. Proponuję zrobić namoczone jabłka z cukrem bez sterylizacji. Będziesz potrzebował wiadra, beczki lub patelni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól. Gotuj przez 2 minuty i odłóż na bok do ostygnięcia.

Przykryj dno przygotowanego pojemnika liśćmi chrzanu.

Umieść jabłka zmieszane z przyprawami.

Wlać schłodzoną marynatę, przykryć liśćmi porzeczki i podwójną warstwą gazy.

Przykryj, Ustaw ucisk i przenieś na 3 tygodnie w chłodne, ciemne miejsce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy