dżem śliwki wiśniowej bez pestek

1 godz. 30 min.
2 porcje
Dżem ze śliwki wiśniowej bez pestek
mikitiger, stock.adobe.com
0

Istnieją dziesiątki sposobów na zrobienie dżemu ze śliwki wiśniowej. Tym razem proponuję spróbować pachnącego gęstego dżemu bez pestek. W zależności od rodzaju śliwki wiśniowej, którą weźmiesz, półfabrykaty są bardzo różne w smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż śliwkę wiśniową na połówki i usuń pestki.

Dodaj wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż skóra zacznie się łuszczyć.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier i gotuj dżem do pożądanej gęstości na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy