Do tego przepisu polecam użycie kilku odmian pomidorów. I nie żałuj oliwy z oliwek, ponieważ tutaj jest bardzo odpowiednia. Okazuje się, że jest to świeża, soczysta i jasna przekąska-jak cała włoska kuchnia.
Składniki
- pomidory - 200 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- Mozzarella - 200 g
- bazylia - 6 listków
- oregano - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie pomidory na duże kawałki.
Wymieszaj je ze wszystkimi przyprawami i oliwą z oliwek.
Na wierzch ułóż duże kawałki mozzarelli i udekoruj sałatkę bazylią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy