Ta sałatka jest idealna na świąteczny stół, rodzinny obiad lub serdeczne spotkania z dziewczynami. Okazuje się lekki, smaczny i całkiem zdrowy. Niesamowite połączenie krewetek z cytrusami i rukolą spodoba się prawdziwym smakoszom.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki obrać i podsmażyć na rozgrzanym maśle z posiekanym czosnkiem, solą i mieloną papryką na ładny złoty kolor (około 5-7 minut), a następnie ostudzić.
Awokado pokrój, Usuń pestkę, wyciągnij miąższ łyżką, pokrój w plastry.
Obierz grejpfruta, podziel na plasterki, Usuń filmy.
Opłucz rukolę i osusz ręcznikiem papierowym.
Przygotuj dressing: wymieszaj keczup i jogurt grecki, dopraw solą do smaku.
Na półmisku ułożyć rukolę, polać dressingiem, na wierzch dowolnie ułożyć krewetki, plasterki grejpfruta i awokado. Dodaj orzechy nerkowca i podawaj.