sałatki 21.11.2022

Sałatka z krewetkami, awokado i grejpfrutem

25 min
2 porcje
Sałatka z krewetkami, awokado i grejpfrutem
5ph, stock.adobe.com
0

Ta sałatka jest idealna na świąteczny stół, rodzinny obiad lub serdeczne spotkania z dziewczynami. Okazuje się lekki, smaczny i całkiem zdrowy. Niesamowite połączenie krewetek z cytrusami i rukolą spodoba się prawdziwym smakoszom.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Krewetki obrać i podsmażyć na rozgrzanym maśle z posiekanym czosnkiem, solą i mieloną papryką na ładny złoty kolor (około 5-7 minut), a następnie ostudzić.

Awokado pokrój, Usuń pestkę, wyciągnij miąższ łyżką, pokrój w plastry.

Obierz grejpfruta, podziel na plasterki, Usuń filmy.

Opłucz rukolę i osusz ręcznikiem papierowym.

Przygotuj dressing: wymieszaj keczup i jogurt grecki, dopraw solą do smaku.

Na półmisku ułożyć rukolę, polać dressingiem, na wierzch dowolnie ułożyć krewetki, plasterki grejpfruta i awokado. Dodaj orzechy nerkowca i podawaj.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy