Jeśli lubisz złożone sałatki z dużą ilością składników, ale nie chcesz spędzać dużo czasu – ten przepis jest dla ciebie. Tuńczyk, kukurydza, grzyby, fasolka szparagowa, papryka to tylko część produktów. Ale jednocześnie prawie żaden z nich nie musi być ugotowany.
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- ogórki - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- pieczarki - 150 g
- kukurydza - 1 Bank
- Mieszanka sałatkowa - 140 g
- fasolka szparagowa - 140 g
- ostra czerwona papryka - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 3 art.
- papryka - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolkę dosłownie 4-5 minut, aż będzie miękka.
Pokrój paprykę i ogórki w paski, a świeże grzyby w cienkie plasterki.
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz tuńczyka i ułóż je na wierzchu.
Dopraw sałatkę i skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy