bakłażan z pieczarkami na zimę

1 godz. 0 min.
5 porcji
Bakłażany z pieczarkami na zimę
Marco Mayer, stock.adobe.com
0

Bakłażan doskonale komponuje się z grzybami, a zwłaszcza z pieczarkami w szerokiej gamie przepisów. Na przykład w tak smacznym, satysfakcjonującym i pachnącym preparacie na zimę. Może być podawany jako przystawka, a nawet jako dodatek warzywny do mięsa i innych dań głównych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana losowo i gotuj przez 2 minuty w osolonej wrzącej wodzie. Następnie smaż na złoty kolor.

Pokrój pieczarki na talerze i smaż na złoty kolor.

Cebulę pokroić osobno w półpierścienie i usmażyć.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj zmiażdżony czosnek, sól, ocet i majonez.

Włóż przekąskę do czystych słoików i sterylizuj je w garnku z wodą przez 20 minut. Zakasać.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy