Pachnący kawior z kurków będzie lśnił nowymi kolorami, jeśli dodasz trochę czosnku. Mniej więcej zależy od Ciebie. W przepisie podzielę się moją sprawdzoną opcją, ale ty może dostosować go do smaku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kurki, osusz i przepuść przez maszynę do mięsa.
Dusić je przez godzinę na małym ogniu pod pokrywką.
Posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości i dodaj do kurków. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj przyprawy, sól, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet, wymieszaj kawior, włóż do sterylnych słoików i wlej łyżkę wrzącego oleju.
Zwiń kawior na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy