kawior kurkowy z czosnkiem na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z kurkami z czosnkiem na zimę
0

Pachnący kawior z kurków będzie lśnił nowymi kolorami, jeśli dodasz trochę czosnku. Mniej więcej zależy od Ciebie. W przepisie podzielę się moją sprawdzoną opcją, ale ty może dostosować go do smaku.

Składniki

  • kurki - 1 kg
  • czosnek - 1 Głowa
  • cebula - 300 g
  • marchew - 300 g
  • Zieleń - 1 pęczek
  • sól - 1 łyżeczka
  • czarny pieprz - 6 groszek
  • ocet - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kurki, osusz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dusić je przez godzinę na małym ogniu pod pokrywką.

Posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości i dodaj do kurków. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj przyprawy, sól, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj kawior, włóż do sterylnych słoików i wlej łyżkę wrzącego oleju.

Zwiń kawior na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy